För coachning och kommunikation som förändrar.

+46 0704 06 66 81

Häromdagen var jag inbjuden som gäst till en föreläsning. Min vän håller en onlinekurs och jag var inlånad som övningsobjekt för hennes deltagare men även avslutningsöverraskning. Min vän vet att jag gillar att sjunga, har lätt för att skapa texter och har nära till min humor och hon bad mig framföra en sång som överraskning för hennes deltagare. Men överraskningen blev även hennes.

Jag valde att lyfta henne, hennes egenskaper och personlighet på ett kärleksfullt och humoristiskt sätt. Det var snabbt avklarat och inget märkvärdigt i mina ögon. Men min väns ögon tårades av rörelse och tacksamhet. För henne var det så mycket mer. Någon hon själv inte hade kunnat ge.

Vi föds med olika gåvor. När vi är barn är vi duktiga på att bejaka dem och tar varje chans att utforska det vi finner särskilt intressant eller roligt. Om du tappat bort dig själv och viljan kan du ofta fundera på vad du gjorde som barn och få hjälp i rätt riktning.
   När jag var liten ritade jag mycket, sjöng och klädde gärna ut mig. Jag har alltså alltid varit en estet i sinnet och kommunikation har gått som en röd tråd genom allt jag gjort. Oavsett om det varit som illustratör, guide, skådespelare, utbildare, kommunikatör eller coach. Kreativitet är en superkraft. Mod och kommunikationen är dess såta vänner. Jag hade länge svårt att se hur allt roligt kunde hänga ihop med något seriöst. Jag kunde skämmas och känna mig dum för att jag inte var så bra på matte eller de där andra ”riktiga” ämnena. De ämnena som på något sätt verkade räknas högre än de jag kunde prestera i. Måla och sjunga, det är ju ”hobbies”. Idag vet jag att just mina talanger är något många avundas och att jag inte var dålig på (utan mest ointresserad av) matte, fysik och NO. Idag uppskattar jag mina konstnärliga och kreativa sidor som ger mig extra effektiva verktyg vid anföranden, workshops och i mitt coachande. Jag kan ex. sjunga inför en grupp för att höja stämningen, dramatisera situationer och illustrera effektivt på en whiteboard. Och nu tänkte jag dela ut ett sångogram i julklapp.

Tävling: Vinn ett sångogram

Har du en käresta, vän eller kollega med humor, driv och önskan om något mer i livet. Någon som skulle behöva en spark i rätt riktning eller ett hårt bollplank som ger bra studs? Då är detta värt att testa.

Jag omvandlar alltså en jullåt till en personlig text och levererar den via förbestämd digital kanal till någon du tycker om. Som extra julklapp bjuder jag på 30 min lasercoaching. Det vill säga att jag (likt ett lasersikte) hjälper personen fokusera och komma till klarhet inom ett specifikt område där hen sitter fast. Ett riktigt kul och bra erbjudande om jag får säga det själv!

För att vara med att tävla behöver du göra tre saker:

  1. Skriva en motivation i kommentarsfältet till varför just du vill vinna sångorammet. Du behöver inte namnge personen du skall ge det till. (Det går även att lägga en valfri julemoji i kommentarsfältet och skicka motiveringen i privat meddelande om det är känsligt.)
  2. Dela inlägget ELLER tagga in minst en person som du tror också skulle vilja skicka ett sångogram med lasercoaching.
  3. Agera fort för om det är svårt att välja mellan motiveringarna som lämnas så kommer den tidigaste att ha fördel. Deadline lördag 19 december 12:00. Dragningen livesänds.

Extra överraskningsbonus tillkommer om du följer mig på Instagram | KristinStarman eller Gillar min Facebooksida StarmanCommunication.

En del i mig oroas över att det skall verka oseriöst att erbjuda sångogram som coach. – Är inte det lite flamsigt och självupptaget, Kristin? Kanske, men jag ser mig även som inspiratör och det är viktigt att inte ta sig själv på så stort allvar jämt. Sen är det sångogram jag tänkt erbjuda inte en dussinvara. Det blir personligt och glädjefyllt och en fin uppvärmning på coachningen. Och du som inte vill ha en stunds underhållning och möjligheten till en transformerande halvtimme, ja du struntar helt enkelt i att skriva någon kommentar. Så enkelt är det. Det här är för människor med vilja till något mer i livet och som fortfarande har (eller längtar efter) lite självdistans och humor! 😉