För coachning och kommunikation som förändrar.

+46 0704 06 66 81

-”Jag behöver någon som inte är som jag” sa min blivande chef. Med tanke på att hon är en av de mest kloka och strategiskt tänkande personer jag träffat borde jag kanske blivit förolämpad när hon sen anställde mig, en estet med kommunikation och beteendevetenskap som stomme och inspiration som främsta drivkraft. Men jag tror hon såg att jag var lite som ett lim…eller glitter.

Och hon hade en plan. Hon såg var hennes team behövde stärkas upp för att bli en bra helhet och på det spåret har hon fortsatt. Trots ett uppochnervändt 2020 har vår avdelning växt sig starkare än någonsin tillsammans. Genom tydlig målsättning och stabilt ledarskap.

Precis som i en familj tillför vi alla olika saker. Alla behövs för att gruppen skall vara komplett. Både hemma och på arbetsplatser har Corona gjort att vi fått jobba annorlunda. Bredare. Jag har inte hållt hälften av de utbildningar, workshops och gruppaktiviter jag brukar utan jobbat med andra utvecklings- och förändringsdrivande uppgifter. Som coach har det blivit fler samtal online.

Men inför dagens avslutningsfika med kollegorna fick jag tänka teambuilding igen. Basic. Online. Brev till teamet med fika, uppdrag och tillbehör. Och en 1h agenda med fokus på människan bakom skärmen. Har du ett arbetslag som inte kan ses nu? Eller kanske familjen? Låna gärna följande enkla agenda:

Inför onlineträffen blir det garanterat bättre stämning om deltagarna får uppdrag. Maila ut information om vad de förväntas göra. Om ni inte kan skicka ut saker be dem ha papper, penna, tejp och sax nära och anordna en klipp och klistra övning under punkt 3.

Förbered deltagarna och sätt rätt stämning genom att skicka ut saker som gör eran träff mer gemensam.

Det kan även vara fint att skicka ut saker som gör eran träff mer gemensam. I det här fallet valde jag ett julte, fudge med pepparkakssmak, skumtomte och ett chokladhjärta. Ett tips är att passa på att främja en lokal handlare som kanske har det lite tuffare nu. Därtill skickade jag med en stämningshöjande ljusslinga och diadem med olika tokiga julmotiv. Tänk också på att det skall få plats i ett brevinkast om inte personerna ska behöva hämta ut på postombud.

Lycka till! Det går att tillsammans på varsitt håll! ❤️

Gillar du detta inlägg så följ Starman Communication | Facebook eller KristinStarman | Instagram för fler tankeväckande poster i ditt flöde.